Träning
Träning

Träna tillsammans eller ensam

När det kommer till träning så finns det ju så många olika sätt att träna på. Pratar vi träning för hälsa så är det viktigaste att vi tränar och rör på oss inte exakt vad vi tränar. Men hur får man träningen att faktiskt bli av? En viktig sak är att få in en rutin så att man inte varje dag behöver fundera på om man ska träna eller inte. För många kan det vara en mycket stor draghjälp att träna tillsammans med någon eller några andra!

Träna tillsammans på gruppträning

Det finns ju flera olika sätt att träna tillsammans på och ett sätt kan vara att gå på gruppträning. Där är också faktorn att man faktiskt måste boka passet och inte kan avboka hur tätt inpå som helst en draghjälp. Men många tycker också att det är roligt med gruppträning just för att det är så socialt! Man kanske går på samma pass varje vecka och lär känna många som går på just de passen – vilket kan vara lockande! Gruppträning finns också i andra formen än passen som finns på gymmet. Det finns grupper som tränar utomhus, löpgrupper, military training… ja det finns lite allt möjligt.

Träna tillsammans med vänner/familj

En del vill inte gå på gruppträning eftersom det inte är individanpassat eller så kanske man helt enkelt inte trivs med det. Men något som kan vara ett lockbete till att faktiskt komma iväg till träning är att ha planerat in träningen med något annan. En träningsdejt helt enkelt. Det kan vara en kompis, en familjemedlem, en kollega eller någon om du enbart tränar tillsammans med kanske? Har man bokat in med någon annan är det mycket svårare att avboka eftersom man inte vill svika den personen.

Träna ensam

Sen kan det faktiskt vara så också att man trivs allra bäst med att träna ensam! Man kanske är omgiven av människor hela tiden resten av dygnet och ser träningstiden som en stund att få vara ifred och har därför ett eget litet gym. Visserligen fick jag låna 10 000 kr men det var det värt tycker jag. Jag tillhör helt klart kategorin som trivs bäst med att träna ensam. Jag vill träna mitt träningspass utan att behöva kompromissa och så vill jag lyssna på podcast under tiden. Jag tränar helst i ett folktomt gym och allra helst skulle jag vilja ha ett eget gym typ i källaren haha.

Så här ser min träning ut hemma ofta – byxor och BH och ibland endast trosor och BH. Det skulle inte fungera på gymmet. 😉

Hur tränar du helst? Behöver du draghjälp av någon annan för att komma iväg till träningen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *